Danish Design Award 2020: Her er vinderne

Et læringskit fra LEGO, et ergonomisk korrekt toilet og en e-færge er blandt vinderne til dette års Danish Design Award.

Download alle pressefotos her

Danmarks nationale designpris, Danish Design Award, blev overrakt her til eftermiddag. Grundet corona blev prisfesten ikke som vanligt afholdt i Industriens Hus, men i stedet sendt live via Facebook fra Fredericia Furnitures showroom i København.

Danish Design Award sætter fokus på effekten og værdien af design, hylder virksomheder og designere på tværs af landet og viser den forskel, deres løsninger gør i industrien, samfundet og hverdagslivet. Prisens 15 kategorier spænder fra design, der skaber arbejdspladser eller sparer ressourcer, til design, der skaber bedre sundhed eller udgør et visionært koncept.

Vinderne af Danish Design Award 2020


BETTER LEARNINGLego Education Spike Prime

BETTER WORKHegenberger Speculum

FEEL GOOD, FURNITURESoft Lounge Chair

FEEL GOOD, PRODUCT –  MK1 – E

GAME CHANGERE-Ferry

HEALTHY LIFEEmpelvic

LIVEABLE CITIESP-Hus og Fitness Roof Lüders

MESSAGE UNDERSTOOD360 VR Safari

OUTSTANDING SERVICEDifferentiated Mediation Services

SAVE RESOURCESSolarSack

ICON AWARDNovo Nordisk Insulin Pens

EMPLOYMENT GROWTHToo Good To Go

YOUNG TALENTJulia Sand og Ditte Marie Fog

VISIONARY CONCEPTSPoosition
PEOPLE’S CHOICE – 360 VR Safari

Se alle årets finalistløsninger på her

Dansk design skaber værdi


Danish Design Award gennemføres i et samarbejde mellem Dansk Design Center og brancheorganisationen Design denmark.

Christian Bason, adm. direktør, Dansk Design Center:

”Corona har ændret meget – også formatet for dette års Danish Design Award. Men én ting er sikkert: Design har aldrig været vigtigere. Vi ved, vi får behov for de kreative løsninger, når vi skal genstarte Danmark og verden – derfor har det i år været et helt særligt privilegium at være med til at fejre den forskel, design kan gøre.”

Abelone Varming, adm. direktør, Design denmark:

”Den danske designscene er stadig førende inden for banebrydende design med fokus på æstetik, funktion og med mennesket i centrum. Og i kriser som nu kan netop design være altafgørende for, hvordan vi kommer igennem. Danmark er, som internationalt anerkendt designnation, rig på designkompetencer, og hele det danske samfund oplever lige nu en absurd tryktest på disse styrker. Og det virker! Nu handler det om at fokusere på den læring, vi gør os under COVID-19, i forhold til at imødekomme den store krise: Klimaet. Ikke alt er design, men design kan med fordel anvendes alle steder – især når vi oplever krise. Det er den forskel, vi som designfag gør, og som vi sammen fejrer med Danish Design Award.”

Pressekontakt
Dansk Design Center: Kommunikationschef Katrine Hertz Mortensen på khm@ddc.dk eller tlf. 2098 4213

Andre artikler