Award-år
Designløsning
P-hus + Konditaget Lüders
Kategori
Produktionsår
2016
Virksomhed
By & Havn
Designvirksomhed
JAJA Architects

En hybridstruktur i Nordhavnen, der kombinerer parkeringshus og bylegeplads, og gør en infrastrukturel nødvendighed til et rekreativt område.

Juryen siger
Dette er første gang, vi ser et parkeringshus blive levende. Det levende tag er blevet indarbejdet i bygningen på en meget intelligent måde, så folk kan lege og udøve sport, mens de samtidig får adgang til en udsigt, som man normalt skal betale for. Det er denne form for arkitektur, der kan give Danmark en førende rolle internationalt. Der findes parkeringshuse i alle større byer, og der er grund til at tro, at de vil ønske lignende løsninger og bede danske virksomheder om at designe dem. Vi har set brugen af hustage til fritid før – f.eks. private tennisbaner og swimmingpools – men med sin offentlige adgang har denne løsning en særligt demokratisk appel.

Se jurymedlemmerne