Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Danish Design Award?
Danish Design Award er årets store danske designbegivenhed, som hylder de bedste designløsninger og viser de mange måder, hvorpå design kan gøre en forskel for vores samfund.

Hvem står bag Danish Design Award?
Bag Danish Design Award står Dansk Design Center (DDC) og Design denmark (Dd). DDC og Dd har indgået et samarbejde med henblik på at skabe en markant, national designbegivenhed i international klasse.

Hvem kan tilmelde sig Danish Design Award?
Alle kan tilmelde sig, dvs. alle private og offentlige virksomheder og alle designere kan tilmelde emner til Danish Design Award. Danske virksomheder, der har samarbejdet med en udenlandsk designer, og danske designere, der har samarbejdet med en udenlandsk virksomhed, kan også deltage.

Hvad kan tilmeldes Danish Design Award?
Inden for designområdet er der i de seneste år sket en stor udvikling, idet design i stigende grad er blevet en naturlig del af virksomhedernes forretningsstrategi. Alle designløsninger kan tilmeldes – fra klassiske produktløsninger til serviceydelser og totalløsninger, fra produkter rettet mod forbrugermarkedet til produkter rettet mod business-to-business markedet og til produkter rettet mod offentlige indkøbere, fra corporate branding og identitet og heraf afledte løsninger til interaktive og digitale løsninger, der kombinerer klassiske designværdier med innovative designkvaliteter.

Hvem kan opfordre andre til at tilmelde sig Danish Design Award?
Er du begejstret for en designløsning, og mener du, at netop den løsning lever op til en kategoris krav, kan du opfordre virksomheden/designeren til at tilmelde emnet.

Det er også muligt at indstille emner og kandidater til særpriserne.

Her kan du opfordre andre: Send en opfordring

Hvorfor skal du tilmelde dig Danish Design Award?
Som finalist eller vinder ved Danish Design Award opnår man værdifuld profilering og mulighed for co-branding.

Vinderne vil kunne bruge Danish Design Award-logoet med teksten ‘Danish Design Award Winner 2021’ ubegrænset i deres markedsføring af de designløsninger, som prisbelønnes – og vil blive præsenteret på danishdesignaward.com, med særskilt profilering med foto og jurykommentar for hver præmieret løsning.

Finalister vil kunne markedsføre sig som ‘Danish Design Award Finalist 2021’ med det tilhørende logo fra det øjeblik finalisterne bliver offentliggjort, og vil blive profileret på danishdesignaward.com i hele perioden.

Hvad får du ud af at være finalist eller vinde Danish Design Award?
Nok er Danish Design Award en dansk designbegivenhed, men udsynet og vægtklassen er international – og at være finalist eller vinder vil give virksomhederne en betragtelig brandinggevinst både nationalt og i udlandet samt have positiv effekt på såvel medarbejdermotivation som eksportmuligheder.

Hvad koster det at søge?
Det er gratis at tilmelde sig Danish Design Award

Hvordan søger man Danish Design Award?
Tilmelding sker ved indsendelse af en digital tilmeldingsblanket.

Tilmeldingen skal udfyldes på engelsk af hensyn til den internationale jury.

Hvordan kan man opfordre andre til at tilmelde sig Danish Design Award?
Du kan opfordre andre ved at sende dem en mail. Send en opfordring her.

I hvilke kategorier kan man søge om Danish Design Award?
Læs om alle kategorierne her.

Hvilke krav stilles der til ansøgerne?
Læs om regler for Danish Design Award her.

Hvordan foregår juryprocessen?
Læs om bedømmelsesprocessen her.

Hvordan er juryen sammensat?
Læs kriterierne for udvælgelse af jurymedlemmer her.

Fandt du ikke det, du ledte efter?
Har du andre spørgsmål, så kontakt:

Kristine Lauritsen, projektleder, Design denmark, kla@designdenmark.dk,