213 designløsninger kæmper om nominering

Der er lukket for indsendelser af designløsninger til Danmarks nationale designpris Danish Design Award 2021. Nu er juryen i fuld gang med at gennemgå de 213 indstillinger for at finde finalisterne fra både ind- og udland. 

Spændvidden er stor, når det gælder dansk design i verdensklasse, der virkelig gør en forskel. Med 15 kategorier, der spænder over alt fra bæredygtighed over byer, æstetik og sundhed, fejrer Danish Design Award 2021 den forskel, design kan gøre på tværs af brancher og industri. 

“Det er fantastisk at mærke den begejstring, der er for Danish Design Award i år – vi har fået 28 flere indstillinger end sidste år fra hele verden. Nu glæder jeg mig til at komme i gang med at gennemgå dem alle sammen i samarbejde med vores dygtige jury,” siger programchef for Danish Design Award Christina Melander.  

Juryen tæller blandt andre Tue Mantoni, investor og rådgiver, Lene Tanggaard, rektor og professor på Designskolen Kolding og Simon Boas, senior director for kommunikation og bæredygtighed i Carlsberg Group. Du kan se hele juryen for 2021 her.

Ved uddelingen i juni 2020 talte vinderne blandt andet et parkeringshus med legeplads og træningsareal på taget, et ergonomisk toilet, der mindsker maveproblemer og forstoppelse hos børn samt en helt særlig pude, der træner bækkenbunden og giver kvinder og mænd kontrollen over deres egen krop tilbage. Sidstnævnte kan du bl.a. møde i videoen herunder.

Alle designløsninger, der er skabt inden for de seneste fire år, og hvor der har været en dansker ved tegnebordet enten på designsiden eller som producent, har kunnet indstille sin designløsning til Danish Design Award. Du kan læse om årets kategorier her.

Finalisterne offentliggøres den 8. november 2021.

Awardshowet afholdes den 25. november 2021.

For yderligere information:

Christina Melander, programchef Danish Design Award, Dansk Design Center 

E-mail: cme@ddc.dk

Andre artikler