Her er finalisterne til Danish Design Award 2021
Danish Design Award

I alt 53 designløsninger er med i kapløbet om at vinde Danmarks nationale designpris, Danish Design Award. Prisen er et samarbejde mellem Dansk Design Center og Design denmark, og kategorierne spænder vidt, fra design i sundhed og uddannelse til forbedring af arbejdslivet. Vinderne kåres den 25. november.

En dispenser til håndsprit, et device til fertilitetsovervågning, en bycykel, klimarenoveringen af Enghaveparken i København og en digital kanariefugl, der advarer om dårligt indeklima. Det er bare en håndfuld eksempler på de 53 designløsninger i 13 kategorier, der er  finalister til dette års Danish Design Award. 

Finalisternes løsninger er vidt forskellige, men tilsammen giver de et billede af, hvad der rører sig inden for dansk design netop nu,  i virksomhederne, på designuddannelserne og i samfundet generelt.

Finalisterne er udvalgt af en international ekspertjury og afspejler, ifølge juryformand Christina Halskov, de positive kræfter, der er til stede i design:

“Designerne og virksomhederne bag løsningerne viser, hvordan godt design kan være med til at løse klimaudfordringer, konflikter mellem mennesker, skabe muligheder for inspirerende læring og bryde med vanetænkning. I år har vi ligeledes set flere virkelig gode løsninger, der imødegår coronapandemien og gør en positiv forskel for mennesker i en svær tid. Det kan være noget så enkelt som at få flere til at spritte hænder med en veldesignet dispenser eller gøre det digitale møde til en positiv oplevelse med en velfungerende online platform,” siger Christina Halskov.

Du kan se alle løsningerne her.

Prisuddelingen foregår online torsdag den 25. november og sker i samarbejde med Fredericia Furniture og Statens Kunstfond. Vinderne fejres ved en reception i Dansk Industri den 9. december. 

Om Danish Design Award

Danish Design Award er Danmarks store årlige designpris, der hylder den forskel, design kan gøre for mennesker, virksomheder og samfund. prisuddelingen gennemføres i samarbejde mellem Dansk design Center og brancheorganisationen Design denmark. 

Finalister og vindere udvælges af den internationale jury, der består af førende eksperter inden for bl.a. design, innovation, teknologi og bæredygtighed.

Pressekontakt

Kommunikationschef i Dansk Design Center Ulla Dubgaard på dub@ddc.dk eller tlf.: +45 6172 0485

Andre artikler