Danish Design Award 2021: Her er vinderne
Vindercollage 2021

En dispenser til håndsprit, et gulvtæppe skabt af brugte plasticflasker fra havet og Danmarks officielle OL-pavillon er blandt vinderne af dette års Danish Design Award.

Pressefotos kan downloades her

Danmarks nationale designpris, Danish Design Award, blev overrakt her til eftermiddag. Prisoverrækkelsen blev sendt live via Facebook fra Fredericia Furnitures showroom i København.

Danish Design Award sætter fokus på effekten og værdien af design, hylder virksomheder og designere på tværs af landet og viser den forskel, deres løsninger gør i industrien, samfundet og hverdagslivet. Prisens 15 kategorier spænder fra design, der skaber arbejdspladser eller sparer ressourcer, til design, der skaber bedre sundhed eller udgør et visionært koncept.

VINDERNE AF DANISH DESIGN AWARD 2021

Better Learning

Feel Good – Product 

Feel Good – Furniture  

Healthy Life

Message Understood

Liveable Cities

Outstanding Service

Visionary Concepts

Save Resources

Game Changer

Better Work

Young Talent

Special awards

Icon 

Employment Growth 

People’s Choice

Se alle årets finalistløsninger på her


Design som værktøj i krisen


Danish Design Award gennemføres i et samarbejde mellem Dansk Design Center og brancheorganisationen Design denmark.

Christina Melander, programchef for Danish Design Award og programleder i Dansk Design Center:

”Jeg glæder mig over igen i år at se den kæmpe forskel, dansk design, designere og virksomheder skaber i hele samfundet. Spændvidden i årets løsninger vidner om, at det unikke DNA bag dansk design lever i bedste velgående og sikrer, at design fortsat er en afgørende styrkeposition for Danmark. Design gør en positiv forskel på alle måder: Fra det allermest private – det at prøve at få et barn – til at få flere til at spritte hænder midt i en ny runde af pandemien og skabe nye grønne, byrum for at afhjælpe klimakrisen.”

Kristine Lauritsen, projektleder for Danish Design Award og kommunikationsansvarlig i Design denmark:

“Vi ser flere og flere designere og virksomheder, som i disse år tager ansvar for designs aftryk på miljøet – hvilket er noget af det mest opløftende at være vidne til. Med Danish Design Award har vi en pris med effekt og det glæder os at se, at næsten alle finalist- og vinderprojekter i år har aftryk som gennemgående parameter – og adresserer bæredygtighed og miljømæssig hensyntagen i deres løsninger. Stort tillykke til dem alle – samt alle os, som påvirkes positivt af årets løsninger nu og i fremtiden!”


Pressekontakt

Dansk Design Center: Kommunikationschef Ulla Dubgaard på dub@ddc.dk eller tlf. +45 6172 0485.

Andre artikler