På torsdag fejrer vi alt det, design kan gøre

Efter et halvt års forberedelser, flere dages intenst juryarbejde med at vurdere og nominere og – absolut ikke mindst – næsten trehundrede stærke tilmeldte designløsninger går Danish Design Award-prisfesten endelig i luften torsdag aften i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København.

Kl. 17 starter Danish Design Award-prisfesten, hvor vinderne i de 15 kategorier omsider afsløres og hyldes. Dansk Industri lægger fysiske rammer til, som til lejligheden vil være iklædt et ekstraordinært festligt skrud, i form af den unikke visuelle identitet, Kontrapunkt har skabt til Danish Design Award – herunder de særlige trofæer, som vinderne får overrakt og som ser dagens lys for første gang denne aften.

Filminstruktør og skuespiller Hella Joof er aftenens konferencier og vil guide mere end 400 inviterede gæster igennem de tre hovedkategorier samt særpriserne – inklusive People’s Choice Award, der nu er afgjort via afstemning på nettet, hvor alle med tid, lyst og internetforbindelse har kunnet pege på netop deres favorit.

Hele showet streames live online på videos.twentythree.net/danish-design-award-2016 – en service, der stilles til rådighed i samarbejde med TwentyThree™ i aftenens særlige anledning.

– Vi glæder os helt gevaldigt. I særdeleshed til at byde de mange repræsentanter for de nominerede erhvervsvirksomheder og designere velkommen, og til at fejre deres løsninger sammen med dem. Og naturligvis fejre den værdi og effekt, som alle disse vitterligt meget forskellige designs kan have for industri og samfund, siger Morten Grøn, adm. direktør for Design denmark.

Dansk Design Centers adm. direktør Christian Bason, supplerer:

– Danish Design Award og konceptet bag hviler jo på en fælles begejstring for godt design og de muligheder, det rummer – en begejstring som vi er ret sikre på, at vi deler med stort set alle i salen på torsdag. Så vi håber, at denne aften bliver en skøn, fælles fest – for vinderne og de nominerede samt alle andre i salen. Og for fremragende design i sig selv; i alle dets mange skikkelser.

Danish Design Award 2016 prisfesten er – meget á propos fælles begejstring for godt design – en udpræget holdpræstation, med vigtig støtte fra Erhvervs- og Vækstministeriet, Region Hovedstaden, Dansk Industri (DI), Kontrapunkt, northmodern, Jyske Bank, Business By Design, Awapatent, Bo Bedre, 23 Video, Nørrebro Bryghus, Friis-Holm Chokolade, Hans Just, Premium Acqua, REPUBLIC OF Fritz Hansen, CPH Volunteers, Pagh samt KONTRA Coffee.

Andre artikler