Award-år
Designløsning
BOX Playground
Kategori
Produktionsår
2017
Virksomhed
215.dk
Designvirksomhed
215.dk
Designer
Tarik Arnautovic
Byggehold
Katrine Bencke Fremmen,
Pil Bloch Duus,
Kasper Bauer

Projektet BOX Playground bringer glæde til et område, der har været ramt af borgerkrig. Det aktiverer lokalbefolkningen ved hjælp af enkle designløsninger og billige og naturlige materialer.

Juryen siger

Relevant design handler ikke altid om årelange processer, prototyper, godkendelsesprocedurer og investeringer. Nogle gange kan en god idé i enkel udførelse være mindst lige så betydningsfuld for de mennesker, hvis dagligdag det får indflydelse på. Den modulære byg-selv-legeplads Box Playground er opbygget i 2017 i Bosnien-Hercegovina, hvor bagmændene i samarbejde med de omkringboende skabte et nyt urbant legeområde for byens børn. Et sympatisk og inddragende projekt, der formåede at aktivere lokalsamfundet og bringe leg, glæde og håb ind i en fattig del af Europa.

Se jurymedlemmerne