Award-år
Designløsning
Sankt Kjelds Plads og Bryggervangen
Kategori
Produktionsår
2019
Virksomhed
Københavns Kommune
Designvirksomhed
SLA
Designer(e)
HOFOR, NIRAS, Via Trafik, Jens Rørbech & Ebbe Dalsgaard

Københavns Kommunes mest ambitiøse klimatilpasningsprojekt til dato. Et stærkt trafikeret og tidligere meget lidt attraktivt område er blevet fuldt klimatilpasset med biodiverse grønne områder og plads til rekreative aktiviteter.

Juryen siger
Det er en fantastisk transformation af et ellers uattraktivt område i byen. Det nye byrum takler trafikstøj og klimaforandringer på en unik måde, bidrager med ilt til byen og er i det hele taget en følelsesmæssigt tiltalende oplevelse for folk, der besøger det. Det løfter hele området. Denne løsning er ekstremt nyskabende og sætter retningen for, hvad vi skal gøre over hele verden for at skabe mere trivsel i byerne.

Se jurymedlemmerne