Award-year
Design solution
Hyperloop One
Category
Production Year
2016
Virksomhed
Hyperloop One
Designvirksomhed
Bjarke Ingels Group
Samarbejdspartner
BIG Ideas

Hyperloop har potentialet til at blive fremtidens næste transportparadigme med et koncept, der kombinerer flyets hastighed med togets rummelighed og bilens fleksibilitet.

Juryen siger
Det ligner en science fiction-drøm, og foreløbig er Hyperloop One da også mest af alt endnu et eksempel på Tesla-ejer Elon Musk og BIG’s evne til at tænke netop stort. Det visionære projekt har imidlertid potentiale til at disrupte fremtidens transportsektor, og vellykkede tests i 2016 har skabt fornyet optimisme omkring den elektromagnetdrevne teknologi. Hyperloop One forsøger at løse enorme udfordringer og skabe radikalt nye betingelser for bevægelighed med et bæredygtigt og sikkert højhastighedssystem. Hvornår de første passagerer kan komme ud at køre i Hyperloops futuristiske tube er endnu usikkert, men som en sideeffekt har projektet, der er frigivet som Open Source, sat turbo på forskning i udnyttelsen af magnetisme over alt i verden.

Designere:
Bjarke Ingels, Jakob Lange, Sören Grünert, Erik Berg Kreider, Adi Krainer, Ashton Stare, Cheyenne Vandevoorde, Cristian Lera, Daniele Pronesti, Derek Wong, Domenic Schmid, Evan Wiskup, Francesca Portesine, Kristian Hindsberg, Lam Le Nguyen, Lasse Kristensen, Linda Halim, Maureen Rahman, Ovidiu Munteanu, Pei Pei Yang, Ryan Duval, Stephen Steckel, Terrence Chew, Thomas Christoffersen, Veronica Moretti.

See the jury members