Award-year
Design solution
Frederiksbjerg Skole
Category
Production Year
2016
Organisation
Aarhus Kommune, Børn og Unge
Designvirksomhed
Henning Larsen Architects og GPP Architects

Frederiksbjerg Skole fremmer læring gennem bevægelse og sansning. Læringsprocessen er mere effektiv, når den kombineres med fysisk aktivitet. Bevægelse er det centrale fokus for designløsningen.

Juryen siger
Det er svært at sidde stille på Frederiksbjerg Skole, i hvert fald i længere tid af gangen. Det er heller ikke meningen. Her er nemlig tale om et forbilledligt eksempel på, hvordan en skole kan prioritere plads og muligheder for bevægelse for at opnå alle de veldokumenterede gevinster ved fysisk aktivitet i skolen. De mange kreative udfoldelsesmuligheder er integreret i bygningen, så de fremstår som ligeværdige med mere klassiske lokaler, og inspirerer til at tænke læring på nye måder.

Realiseringen af Frederiksbjerg Skole har involveret en række parter:
Bygherre: Aarhus Kommune – Arkitekter: Henning Larsen Architects (Peer Teglgaard Jeppesen, partneransvarlig) og GPP Arkitekter (Carsten Gjørtz, partneransvarlig) – Landskabsarkitekt: Møller & Grønborg – Totalentrepenør: Hoffmann – Ingeniører: Niras – Bygherrerådgivere: Cowi, Pluskontoret Arkitekter, Schønherr Landskab, Learning Spaces – Sports- og bevægelsesfaciliteter: Virklund Sport

See the jury members