Award-year
Design solution
Be My Eyes
Winner of
Nominated In
Virksomhed
Be My Eyes
Designer
Hans Jørgen Wiberg,
Christian Erfurt Hansen

Be My Eyes er en app, der skal hjælpe mennesker med synshandicap, kombineret med et globalt netværk af engagerede frivillige. Appen sætter en blind person i forbindelse med seende assistance gennem en smartphone og crowdsourcer på den måde øjne – eller syn – efter behov. Systemet af app og netværk er designet som et ‘shuffle-call’-system, der viderestiller opkaldet, indtil det bliver besvaret, og derefter etablerer en live video-forbindelse til den første ledige hjælper.

Juryen siger
Be My Eyes er banebrydende inden for sit felt og med til at definere og pege på et nyt og potentielt set stort forretningsområde. Indtil nu har vi delt fysiske ting og digitale produkter med hinanden. Og teknologi har været en tilføjelse til kroppen. Dette bringer deleøkonomien til en ny fase. Nu kan vi dele sanserne. Hvilken fantastisk vision. Be My Eyes rummer store potentialer til at tænke ideen forretningsmæssigt til næste niveau, hvor ideen ikke blot er målrettet blinde men andre, der har brug for et sæt øjne.

Det er et enestående eksempel på at benytte teknologi til at forbinde mennesker. Tænk sig hvad vi er i stand til, når teknologi giver mulighed for helt nye fællesskaber og forbindelser mellem mennesker.

See the jury members