Danish Design Award 2021 åbner for indsendelser: Design skal gøre en forskel

Hvad er den væsentligste forskel, design kan gøre i 2021? Det skal vi have bud på nu. Det er nemlig tid til at sende løsninger ind til Danish Design Award 2021, hvor vi vil hylde danske virksomheder og designere, der viser, hvilken forskel design kan gøre.

En 100 pct. elektrisk færge, der fragter passagerer til og fra Ærø, et super enkelt træningsapparat, der kan afhjælpe bækkenbundsproblemer og et kombineret træningssted og by-legeplads på toppen af et parkeringshus. Tre eksempler på vinderne af dette års Danish Design Award, der viser, hvordan design kan gøre en forskel for mennesker, virksomheder og samfund. 

Fra i dag kan designere og virksomheder sende deres løsninger ind til 11 forskellige kategorier til Danish Design Award 2021, eller man kan nominere andres løsning til en af de fem specialpriser. 

Se årets 11 kategorier her.

“Vi har mere end nogensinde brug for kreativitet til at skabe nyt. Og med Danish Design Award ønsker vi især at inspirere til morgendagens løsninger. Derfor vil vi med en ny kategori, Utopia, omfavne de ideer, koncepter eller personer, der inspirerer og stimulerer design og designere til at tænke i nye retninger og udvikle sublime designløsninger. Det kunne eksempelvis have været SpaceX, der i 2018 succesfuldt sendte en Tesla ud i rummet med kurs mod Mars,” forklarer Christian Bason, CEO for Dansk Design Center.

En professionel jury

Det er en professionel fagjury, der udvælger finalister og vindere til næste års uddelingsshow. Nye jurymedlemmer i år tæller bl.a. rådgiver og bestyrelsesformand Tue Mantoni, director og co-founder af Space10 Carla Cammilla Hjort og professor og rektor for Designskolen Kolding Lene Tanggaard.

Se jurymedlemmerne for Danish Design Award 2021 her.

”Danish Design Award prioriterer utroligt højt at finde den helt rigtige jury og jurysammensætning. Og det er lykkedes igen i år. En smuk samling af gamle garvede og spritnye kompetente mænd og kvinder. De skal se på løsningernes æstetiske, funktionelle og forretningsmæssige kvaliteter. Og de skal både vurdere, hvordan løsningerne fungerer her og nu, men også hvordan de kan være med til i fremtiden at skubbe i den rigtige retning, i forhold til smartness, digitaliseringsdagsordener og bæredygtighed vækst.” siger Abelone Varming, direktør i Design denmark.

For yderligere information:  
Christina Melander, programchef Dansk Design Center
E-mail: cme@ddc.dk

Katrine Hertz Mortensen, kommunikationschef Dansk Design Center
E-mail: khm@ddc.dk

Fakta om Danish Design Award

Danish Design Award blev etableret i 2000 ved sammenlægning af ID prisen (fra 1965) og IG prisen (fra 1980). Prisen afvikles i et partnerskab mellem Design denmark og Dansk Design Center. Løsninger indsendes fra 30. september til 4. december 2020 og uddeles til efteråret 2021.

Fristen for indsendelse er 4. december 2020 klokken 12.00. 

Andre artikler