Designpris hylder effekten af dansk design

Pressemeddelelse:

Dansk Design Center og Design denmark lancerer Danmarks nye designpris, Danish Design Award, som skal sætte dansk design på verdenskortet og hylde den værdi, design skaber i samfund og erhvervsliv. Prisen er unik i sit fokus på effekten af design og i sin målsætning om at stimulere brugen af design i virksomhederne. Samtidig markerer lanceringen 50-året for den første pris for dansk industrielt design.

Danish Design Award er den store, danske designpris og -begivenhed, hvor virksomheder og designere hyldes for den forskel, deres løsninger gør i industri, samfund og dagligliv. Bag designprisen står et samlet dansk designfelt bestående af designbranchens egen organisation – Design denmark – og Dansk Design Center.

Christian Bason, CEO, Dansk Design Center, siger om det nyskabende i Danish Design Award:

– Der findes ikke andre priser, der som Danish Design Award fejrer mangfoldigheden og bredden i dansk design. Med Danish Design Award ønsker vi at samle hele feltet på tværs af landet og vise dansk designs fulde innovationskraft – i en dansk kontekst, men med et internationalt udsyn. Danmark har en stolt arv i forhold til design, og dén er vores afsæt i jubilæumsåret. Vi bruger dette afsæt til at nytænke og fejre såvel nuet som potentialet i dansk design.

Det nye samarbejde markerer på én gang fødslen af en unik dansk designpris, og en markant, tilbagevendende designbegivenhed i international klasse. Danish Design Award lanceres samtidig i 50-året for den første danske designpris for industrielt design.

Danish Design Award viser og hylder de mange former for positive effekter design har på erhvervsliv, eksport og samfund, og ønsker at stimulere brugen af designløsninger i danske virksomheder. Desuden skal prisen bidrage til at cementere Danmarks førerposition inden for design, og skabe et vindue til vores designintelligente nation og state of the art-løsninger, som de fremstår netop nu.

Morten Grøn, CEO, Design denmark, siger:

Danmark har en meget stærk designtradition med nogle af verdens bedste løsninger og produkter, men vi mangler at vise effekterne af design – både i Danmark og i udlandet. Derfor vil vi bygge Danish Design Award op til at være et samlingspunkt og et fyrtårn. Det har aldrig været vigtigere, at designere og virksomheder finder sammen om at lære af hinanden og løse komplekse innovationsudfordringer, men også for at eksportere deres viden.

Danish Design Award adskiller sig også på sine 17 priskategorier, der ser på effekten og værdien af design, og på jurysammensætningen, som består af både danske og internationale eksperter med såvel faglige som forretningsmæssige ekspertiser.

De indsendte arbejder bedømmes i 11 kategorier fordelt på tre grupper – Business, Individual og Society – hvortil kommer 4 særpriser:

Produkter og designløsninger kan tilmeldes i de 11 kategorier anført nedenfor. Det er udelukkende kvaliteten af de indsendte emner, som afgør, hvor mange nomineringer og priser, der uddeles. Det vil sige, at der godt kan være kategorier, hvor der ikke er en vinder.

Alle kategorier er relevante for både den private og offentlige sektor.

BUSINESS

Employment Growth
– en designpris for løsninger, der skaber arbejdspladser i Danmark

Message Received
– en designpris for løsninger, der leverer et budskab på effektiv, enkel og smuk vis

Save Money
– en designpris for løsninger, der reducerer omkostninger

Share Resources
– en designpris for løsninger, der gør det enkelt og effektivt at dele ressourcer mellem mange


INDIVIDUAL

Better Work
– en designpris for løsninger, der har en positiv effekt på vores arbejdsliv

Daily Life
– en designpris for løsninger, der forbedrer vores hverdagsliv

Feel good
– en designpris for løsninger, der taler til menneskers følelser og sanser og simpelthen giver en sublim oplevelse!


SOCIETY

Better Learning
– en designpris for løsninger, der fører til nye måder at lære og uddanne på

Clean World
– en designpris for løsninger, der respekterer eller renser det naturlige miljø

Healthy Life
– en designpris for løsninger, der fremmer sundhed i krop og sind for mange

Outstanding Service
– en designpris for løsninger, der forbedrer eller redefinerer en service


SÆRPRISER

Icon Award
– en designpris for et unikt koncept eller en løsning, der er blevet et internationalt ikon

People’s Choice
– en designpris for løsninger, der vælges af folket

Visionary Concepts
– en designpris for løsninger, der er uden for rækkevidde, men ikke ude af syne

Young Talent
– en designpris for et exceptionelt talent, 30 år eller yngre
Nominerede til Danish Design Award offentliggøres den 14. marts, mens vinderne offentliggøres og fejres ved awardfest den 7. april 2016.

På websitet www.danishdesignaward.com findes yderligere beskrivelser af kategorier og kriterier, tidslinje, foruden information om jury.


Yderligere oplysninger og evt. aftale om interviews:
Peter Kamph, Danish Design Centre, Mobile: +45 2098 4213, E-mail: phk@ddc.dk
og/eller
Susanne Bendsen, Head of Communications
 Design denmark,
Mobile: +45 2896 2128, E-mail: sub@designdenmark.dk

Andre artikler