CasusGrill giver bæredygtig sommermad

Et redesign af engangsgrillen i aluminum slutter sig til bølgen af danske bud på bæredygtige designløsninger.

CASE: Danskerne elsker at grille i naturen, men engangsgrillen, som de fleste danskere anvender, når de tager pølserne med på stranden i en madkurv, er yderst miljøskadelig. CasusGrill er et grønt alternativ til den aluminums-engangsgrill, som vi ser flyde i massevis på de danske strande hver eneste sommer efter brug. Efterladt til naturen at nedbryde. CasusGrill er derimod udviklet i bæredygtige materialer, der er bionedbrydelige. CasusGrill vandt Danish Design Award 2017 for deres miljøvenlige bud på en engangsgrill i kategorien Feel Good.

Det tager naturen over flere hundrede år at nedbryde aluminium, og det tærer ikke kun på naturen, det er også skadeligt for vores ozonlag eftersom den traditionelle engangsgrill udleder både CO2 og metangasser. Med CasusGrill har Susanne og Carsten Brøgger redesignet alu-engangsgrillen og kommer med en bæredygtig løsning for at skåne natur og miljø og komme brug og smid-væk kulturen til livs. CasusGrill er lavet i 100% naturlige bionedbrydelige materialer; pap, bambus, trækul og lavasten. Grillen kan brændes på bålet, hvormed kun lavasten bliver tilbage som skrald. Lavastenene bruges som jordforbedring, og skader derved ikke miljøet. CasusGrill anvender op til 50% færre trækul end almindelige aluminiums-engangsgrill, hvorfor udledningen af CO2 også er mindre.

De danske forbrugere køber op mod 1 million traditionelle engangsgrill om året på landsplan. Vælger man i stedet CasusGrill, sparer man miljøet for hele 700 tons CO2, og 30 tons  mindre forbrug af aluminium årligt, som altså ikke genanvendes. Til sammenligning er en danskers gennemsnitlige årlige CO2 udslip på ca. 17 tons.

Carsten og Susanne Brøgger formår med deres stilrene design at koble et enkelt design i materialer, der både signalerer bæredygtighed og grøn indstilling, med funktionalitet og god samvittighed. Designløsningen er et bud på en generel udvikling indenfor bæredygtighed, som lige nu udbreder sig i hastig fart i danske startups og virksomheder samt på de danske universiteter. CasusGrill rammer lige ned i det, Danish Design Award holder af at hylde: den forskel design kan gøre.

“Dansk design har virkelig noget at sige i udlandet. Danish Design Award har været positiv for vores udvikling og er medvirkende til at interessen for vores produkt er steget. At vinde Danish Design Award har givet os en enorm anerkendelse i designbranchen” – Susanne Brøgger.

CasusGrill viser ikke kun hvorledes man kan designe et smukt produkt, som har en optimal funktionalitet, produktet er også et bevis på, at designtænkning kan anvendes som et strategisk værktøj, hvor design og funktion i symbiose skaber værdi for mennesker og samfund.

CasusGrill har oplevet stor succes og efterspørgsel og er allerede på det internationale marked i lande som Spanien, Portugal, England, Canada, Taiwan, Tyskland, USA og Japan. CasusGrill lanceres på det danske marked foråret 2018, samt i en række andre lande som Israel, Frankrig, Australien, New Zealand og Kina.

 

Andre artikler