tube100.me tube200.me porn700.me blueporn.me porn10.me porncf.me porn900.me silverporn.me porn40.me roxporn.me
GoMore: Deleøkonomi kan reducere privatbilisme

Den deleøkonomiske trend udnyttes af GoMore, der gør et fællesskab ud af at dele omkostningerne ved at have bil.

CASE: GoMore høster success med en forenkling og en optimering af den traditionelle samkørsel, hvor bilen fyldes op og benzinudgifterne splittes. GoMore vandt Danish Design Award 2017 i kategorierne Building Markets og Sharing Resources.

GoMore er en platform, som udgør et fællesskab og et marked for delebiler, der integrerer tre forskellige måder at dele en bil på. Som medlem kan man benytte sig af samkørsel, leje og leasing. Løsningen sætter mennesker i kontakt med hinanden, hjælper dem til at spare penge og gør køreturen mere miljøvenlig og sjov.

Hvert eneste år stiger trafikken på de danske veje og målt over en længere årrække, er der tale om temmelig markante stigninger.

GoMore formår at løse et stigende problem ved at udnytte den værdi, der ligger i brugernes egne ressourcer og som bidrager til at gøre mange menneskers hverdag lettere. GoMore imødekommer et behov fra brugere, der ikke vil være økonomisk afhængig af egen bil og imødekommer samtidig de, der ejer en bil, men gerne vil dele omkostningerne og skåne miljøet. Privatbilismen i Danmark er steget kraftigt siden 1980 og har allerede i første kvartal medført en stigning i trafikken på vejene på 3,5%, mens det samlede antal kørte kilometer steg med 11% fra 2010 til 2016. Som billedet ser ud, vil trafikken kun vokse og forventes at være steget med 14% i 2030 ifølge Vejdirektoratet.

De deleøkonomiske ordninger af bilkørsel går lige nu forrest i kampen om at nedbringe antallet af biler på vejene. GoMore har på nuværende tidspunkt over 650.000 aktive medlemmer i Danmark, som sparer samfundet for 3.200 ton CO2 om året og 19.000.000 kørte kilometer, hvilket svarer til at køre 474 gange rundt om jorden. GoMore findes i hele Skandinavien, hvor de samlet set har over 760.000 aktive medlemmer, samt i Spanien og i Frankrig. I Europa er tallet oppe på næsten 2 millioner brugere af GoMore.

Hvis GoMore og andre platforme for privat biludlejning og samkørselsordninger fortsætter med at erhverve sig medlemmer, kan den danske trafik nedbringes i rivende fart. Hvis 100.000 pendlere lader bilen stå og i stedet benytter samkørsel, kan man reducere CO2-udledningen med 183.00 ton om året.

I 2017 vandt GoMore Danish Design Award i to kategorier; Building Markets og Sharing Resources, og juryen udtaler: “De digitale blaffere udgør kernen i den fremadstormende succes GoMore. Det deleøkonomiske koncept er et eksempel på servicedesign, der udbreder, forenkler og optimerer den velkendte tradition for at fylde bilen og splitte benzinudgifterne. Her er tale om intelligent ressourceudnyttelse, der på én og samme tid kan medvirke til at reducere privatbilisme og lette adgangen til de områder i Danmark, der er svært tilgængelige med offentlig transport. Samtidig har virksomheden det seneste år trykket på speederen forretningsmæssigt med opdyrkningen af markedet for erhvervskørsel og en markant ekspansion i udlandet.”

Andre artikler