Vær med når Danish Design Award 2020 går online

Alt er under forandring. Noget af det, som selvfølgelig også berøres og påvirkes, er afviklingen af årets Danish Design Award. I stedet for et fysisk show, afholdes awarden online – og du kan være med!

Den 18. marts offentliggjorde Dansk Design Center og Design denmark dette års 48 finalister til Danish Design Award i kategorier, der spænder fra sundhed over ressourcebevidsthed til forbedring af arbejdslivet. Vinderne kåres ved en online prisuddeling den 2. juni på Danish Design Awards Facebookside kl. 15.00.

Blandt finalisterne er en app, der lærer børn om kvantefysik, et nyt luksuriøst parketgulv af overskudstræ og en digital kommunikationsplatform, hvor man ved hjælp af ansigtsgenkendelse aflæser afsenderens følelser og ændrer skrifttypens udseende derefter. Det er bare tre eksempler på de 48 designløsninger, der findes blandt finalisterne til Danish Design Award 2020.

Finalisternes designløsninger er vidt forskellige, men tilsammen giver de et billede af, hvad der rører sig inden for design netop nu, både i virksomhederne, på designuddannelserne og i samfundet generelt. Både når det gælder nye former for og tilgange til begrebet læring eller forskellige former for interaktion mellem digitale platforme og fysisk aktivitet.

Se årets finalister her.

Årets finalister afspejler de positive kræfter, der er til stede i design, og de områder vi skal fokusere på i 2020 og fremadrettet, mener juryformand Christina Halskov:

“Løsningerne indgyder tillid til, at positive forandringer er mulige og viser designernes gå-på-mod til at løse klimaudfordringer, konflikter mellem mennesker, tilgodese menneskers behov, skabe muligheder for inspirerende læring, bryde med vanetænkning og innovere, eksempelvis ved at bruge kunstig intelligens med mennesket og planeten i fokus.”

Du kan i øvrigt også selv være med til at bestemme, hvem der vinder folkets stemme – nemlig årets People’s Choice award – og du kan stemme hér.

OM DANISH DESIGN AWARD

Danish Design Award er Danmarks store årlige designpris, der hylder den forskel, design kan gøre for mennesker, virksomheder og samfund. Prisuddelingen gennemføres i samarbejde mellem Dansk design Center og brancheorganisationen Design denmark. Finalister og vindere udvælges af den internationale jury, der består af førende eksperter inden for bl.a. design, innovation, teknologi og bæredygtighed.

Pressekontakt: Kommunikationschef i Dansk Design Center Katrine Hertz Mortensen på khm@ddc.dk eller tlf.: 2098 4213

Andre artikler