Ny pris for distribueret design uddeles til Danish Design Award – her er finalisterne
Distributed Design Award finalists 2018

Se de fire finalister til ny pris, som uddeles til Danish Design Design Award-showet mandag den 28. maj

Design og designerens rolle udvikler sig og tilpasser sig hele tiden til vores digitaliserede samfund. Vi oplever nu opblomstringen af en ny form for designer, som udfordrer hvordan varer produceres og hvordan kunder relaterer til deres produkter. Vi kalder det distributeret design.

Denne ny designer tager både del i design, produktion og distributionen af deres produkter. De arbejder med ny teknologi og på digitale platforme, der muliggør global deling, co-design og distribution af deres produkter. Flere og flere produkter bliver nu designet og delt på globale platforme. Og de bliver produceret lokalt med lokale materialer i lille skala skræddersyet efter kundens behov.

Distributed Design Award uddeles af Distributed Design Market Platform i samarbejde med Dansk Design Center og Danish Design Award.

Vinderen af prisen udnævnes som en del af Danish Design Awards prisfest den 28. maj i Industriens Hus i København.

De fire finalister til Distributed Design Award er:

Beocreate
Nu kan du upcycle dine vintage Bang & Olufsen højtalere, ved at give dem forstærket lyd, bluetooth og WIFI ved hjælp af en BeoCreate 4-kanals forstærker, der er bygget af 3D printede dele, en Rasberry Pi (en mini-computer) og open-source software.

BeoCreate
BeoCreate

Stykka
Stykka er en revolutionær ny platform, der lader virksomheder printe skræddersyede møbler efter behov. Stykka udfordrer den eksisterende branche ved at tilbyde skræddersyede produkter til masseproduktionspriser.

Stykka
Stykka

Nextfood
Nextfood er et automatiseret gro-system, der giver lokale fødevarevirksomheder muligheden for nemt at gro velsmagende, sunde og pesticidefri grøntsager.  Nextfood er bygget på en open source platform, der muliggør demokratiseret, lokal og distribueret planteproduktion.

Nextfood
Netxfood

Wikifactory
Wikifactory er en social design- og produktionsplatform, der gør det muligt for teams at designe sammen, skabe hurtigere og producere smartere. Med inspiration fra software-verdenens open source teknikker muliggør Wikifactory således distribueret og åben produktudvikling fra designfase til produktion.

Wikifactory
Wikifactory

 

Finalisterne er udvalgt af følgende jury:

  • Thomas Madsen Mygdal, CEO & Co-Founder, Twentythree
  • Tomas Diez, Instigator, Fabcity Research Laboratory
  • Simona Maschi, Co-founder and CEO, CIID
  • Daniel Charny, Creative Director at From Now On and Professor of Design at Kingston University
  • Pil Bredahl, Design and Owner, Pil Bredahl Design

 

Distributed Design Market Platform

Andre artikler