Her er finalisterne 2017
Trofæet ved Danish Design Award. Foto: Agnete Schlichtkrull

Danish Design Award 2017 offentliggør i dag dette års finalister i Danmarks store designpris: Et stærkt felt udmærker sig blandt årets over 200 indsendte designløsninger, og både designere og virksomheder venter således i spænding frem til afgørelserne ved awardfesterne i maj.

Hvem er årets unge exceptionelle designtalent? Hvilken løsning vil imponere os med sin nye måde at uddanne og skabe indlæring på? Og hvilket design får os til at spærre øjnene op, fordi det kan være med til at forbedre vores hverdag eller arbejdsdag?

Vi får ikke svarene helt endnu, men indtil prisfesterne den 8. og 31. maj kan vi dykke ned i et imponerende felt af udvalgte finalister. I samtlige 18 kategorier er der fundet 4 finalister, som den internationale jury har vurderet – først i en individuel digital afstemning og siden ved nærmere besigtigelse og votering ved to intense jurydage i Bella Center.

SE ÅRETS FINALISTER HER: Finalister 2017

Feltet giver et helt unikt indblik i, hvor dansk design befinder sig lige nu og hvilken forskel designløsninger gør for virksomheder, samfund og borgere. Dansk design anno 2017 er i øjenhøjde med de samfundsudfordringer, vi står overfor og demonstrerer et højt niveau, når det gælder kombinationen kommerciel bæredygtighed og forretning på den ene side og samfundsnyttigt, humant design på den anden. Finalisterne ved Danish Design Award 2017 viser dermed også, at det danske design-DNA dels lever i bedste velgående, dels ruster os stærkt til fremtidens udfordringer i forhold til vækst, velfærd, byudvikling og et bedre liv for flere.

Om jury og bedømmelseskriterier

Juryen udpeges hvert år af Design denmark og Dansk Design Center i fællesskab og består af medlemmer med virksomhedserfaring og designkompetencer. De matcher hver én af de 18 kategorier og særpriser, og er ambassadører for hver sin kategori.
Juryen vurderer de indsendte løsninger og produkter ud fra fire kriterier, der ser på produktets eller løsningens værdi og effekt:
1. Har det skabt værdi for mennesker, virksomheder og samfund?
2. Udtrykker det forståelse for brugerens behov og livssituation?
3. Er det visionært, og kan det være med til at vise vejen for andre?
4. Er det udført æstetisk og med omhu?

Alle medlemmer af juryen i Danish Design Award donerer frivilligt deres viden og tid til projektet ud fra et ønske om at støtte målet med Danish Design Award: At synliggøre værdien og effekten af godt design og hylde de mangeartede positive effekter, som design skaber for menneskers hverdag, erhvervslivet og samfundet, samt at markere dansk designs førerposition, nationalt som internationalt.

Du kan læse mere om årets jury her

SE ÅRETS FINALISTER HER: Finalister 2017

Andre artikler